Soms vind ik van mezelf dat ik best knorrig kan zijn. Ik erger me dan aan van alles en nog wat. Zo kan het voorkomen dat ik het ineens helemaal niet meer zo leuk vind, als ik berichten en foto’s voorbij zie komen van gezellige uitstapjes. Gun ik de ander dan geen fijne tijd, dat zou je nu wel denken, maar natuurlijk wel en toch heb ik er soms ook moeite mee.

Ook kan het mij gebeuren, dat ik na een lange en vermoeiende dag de afwas ga doen met op de achtergrond de radio aan.Radioplaatje Hoor ik de dj enthousiast vertellen dat het nog zo lekker zonnig is en dat hij graag van ons wil horen hoe we aan het genieten zijn. Genieten van de zon? Ik sta met mij handen in het sop en heb helemaal geen tijd om van de zon te genieten! En ja hoor er bellen allemaal luisteraars met verhalen over drankjes in de zon op een terras, of in de achtertuin. Mijn knorstand bereikt een hoogtepunt!

Hoe komt dat nou? Het is mij opgevallen dat als ik een periode veel ‘moetjes’ in mijn agenda heb gehad en mij gedraag zoals het hoort, dat ik dan in de knorstand beland.
SmileylachplaatjeBen ik echter op een dag bezig geweest met waar het bij mij in het leven omdraait, dan sta ik met een glimlach de afwas te doen. Laat staan dat ik mij dan druk maak over anderen in de zon of over uitstapjes die aan mij voorbij zijn gegaan, want ik ben immers zelf blij en gelukkig.

Tegenwoordig herken ik het al snel als de knorrigheid begint op te komen. Een spreuk die mij helpt, is er één die ik jaren geleden hoorde tijdens mijn NLP opleiding: “Als je niet aan je eigen doelen werkt, dan werk je waarschijnlijk aan de doelen van een ander mee”.
Sommige van jullie zullen nu vast denken: “Ja en? Ik werk altijd aan mijn eigen doelen!”. Voor mij is deze spreuk echter een eyeopener, want ik kan heel erg voor de ander aan het werk zijn en mij daarbij gedragen zoals het hoort, zelfs zo dat ik mijn eigen doelen uit het oog verlies. Als ik mij dat realiseer dan snap ik ook, dat ik op sommige momenten moeite heb met het geluk van de ander.

Spoor MissieplaatjeInmiddels weet ik van mezelf, waar ik blij van word en waar ik voor wil gaan in mijn leven (mijn missie) en kan ik daar mijn energie aan geven. Als ik toch eens knorrig ben, dan vraag ik mij nu af hoe het met mijn missie gaat. Ben ik nog voldoende op koers, of ben ik op een zijspoor beland en zo ja; hoe kom ik weer op koers?

Het mooie is dat je missie maar een paar keer per dag geprikkeld hoeft te worden om gelukkig te zijn.

Soms is het gewoon nog niet zo makkelijk om met je missie bezig te zijn, of heb je helemaal geen idee wat je missie is, of herken je jezelf heel erg in je gedragen zoals het hoort.
Wil je onderzoeken waar jij blij van wordt, of wat jouw missie is, neem dan gerust contact met mij op voor meer informatie, of voor het maken van een afspraak.

Ach, wat kan ik knorrig zijn!