Loop je in het dagelijkse leven tegen problemen aan waarbij je het vermoeden hebt, dat ze te maken hebben met gebeurtenissen uit je verleden? Bij mij kun je terecht voor Interactieve Zelf-Resonantie (IZR) processen en lichaamsgerichte traumatherapie.

Icons_blauwerand_3e_lading-kaart-nieuwIngrijpende gebeurtenissen uit je verleden kunnen ervoor zorgen, dat je nu nog steeds tegen de gevolgen ervan aanloopt. Zo kunnen spanning en blokkades zich hebben vastgezet in je lichaam, of er is een vorm van verslaving.
Jouw lichaam heeft de ingrijpende gebeurtenis nog niet verwerkt. Je zou ook kunnen zeggen dat de wond nog niet genezen is, of dat het trauma nog niet geheeld is en dat je nu last hebt van de traumasymptomen. Wil je meer uitleg over trauma en over wat er in je lichaam gebeurt bij een traumatische gebeurtenis, dan kun je daarvoor terecht bij mijn artikel Wat is een trauma?
Bij het verwerken van een trauma is een coachgesprek alleen vaak onvoldoende en een meer lichaamsgerichte aanpak kan je verder helpen.
Ik werk met het traumamodel van de drie delen (gezond, trauma en overleving) ontwikkeld door dr. Franz Ruppert, Interactieve Zelf-Resonantie (IZR) processen (voorheen ‘opstellingen van het verlangen’ genoemd) en dit vul ik aan met lichaamsgerichte traumatherapie oefeningen gebaseerd op het werk van Peter A. Levine en Maggie Kline (Somatic Experiencing®).
Met als doel de balans in je lichaam te herstellen, zodat je meer ruimte gaat ervaren en je weer kunt openstaan voor verbinding en nieuwe mogelijkheden.

Wat is een Interactieve Zelf-Resonantie (IZR) proces?

Verlang je verandering in je gevoelens, gedrag of gedachten, verlang je je verder te ontwikkelen in relaties of in je werk, of verlang je psychisch of fysiek naar meer welzijn?
In deze werkwijze staat jouw ‘verlangen’ centraal en dat nemen we ook letterlijk. Terwijl we samen in het oog houden wat je verlangt, onderzoek je met Interactieve Zelf-Resonantie (IZR) processen, wat je belemmert te leven zoals je ten diepste wenst.

Met behulp van IZR kijk je als het ware in een spiegel. Die spiegel toont jou wie je in wezen bent, waar je warm voor loopt, wat je tegenhoudt of waar je liever van wegkijkt. Met deze methode verken je jouw innerlijke wereld. Zo ontdek je patronen die je misschien al vroeg in je leven hebt gevormd, omdat ze ‘daar en toen’ passend waren voor de omstandigheden waarin je verkeerde, maar die je in het ‘hier en nu’ kunnen belemmeren. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je traumatische ervaringen hebt opgedaan die nog niet zijn verwerkt. Tijdens een IZR-proces ontmoet je delen, gevoelens en drijfveren van jezelf, waardoor je jezelf beter begrijpt, gevoelens kan toelaten en jezelf bevrijdt van oude patronen. Het doel is dat je de zeggenschap terugwint over jezelf en je eigen leven. Mildheid en compassie met jezelf en anderen zijn daarbij sleutelwoorden.

Schermafbeelding 2015-02-19 om 10.33.29Jouw verlangen is de wens of de vraag die je na aan het hart ligt. Schermafbeelding 2015-02-19 om 10.33.44

De woorden van jouw verlangen gaan we een voor een in de ruimte onderzoeken. Doordat je zelf bepaalt met welk verlangen je wilt gaan werken, toont zich altijd precies datgene in de spiegel waar je op dat moment aan toe bent en dus ook wat je op dat moment aankunt. Dit maakt dat je met deze methode jouw trauma stapje voor stapje kunt gaan verwerken en je jouw wond kunt gaan genezen.

IZR is ontwikkeld door Interakt (centrum voor meergenerationele psychotraumatologie). De methode is gebaseerd op de door dr. Franz Ruppert ontwikkelde methode IoPT (Identiteitgeoriënteerde Psychotraumatheorie en -Therapie) en op beproefde trauma- en hechtingstheorieën.

Wij zijn als IZR-begeleider door Interakt toegelaten tot het in Nederland en België actieve professionele IZR-netwerk. Net als onze collega’s in het IZR-netwerk zijn wij gedegen opgeleid in de toepassing van de methode. We onderhouden onze kennis en vaardigheden door permanente educatie, zodat we op de hoogte blijven van nieuwe inzichten en ontwikkelingen en blijven reflecteren op onze persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie over IZR en het IZR-netwerk vind je op IZR-methode.nl.

Praktische informatie:

De frequentie, de locatie en de duur van het aantal sessies wordt in overleg met jou bepaald.

Wil je meer weten, neem dan gerust contact met mij op, of als je eens kennis wil maken en wil bespreken, wat ik voor je kan doen.