Loop je in het dagelijkse leven tegen problemen aan waarbij je het vermoeden hebt, dat ze te maken hebben met gebeurtenissen uit je verleden? Bij mij kun je terecht voor individuele traumaopstellingen van het verlangen en lichaamsgerichte traumatherapie.

Icons_blauwerand_3e_lading-kaart-nieuwIngrijpende gebeurtenissen uit je verleden kunnen er voor zorgen, dat je nu nog steeds tegen de gevolgen ervan aanloopt. Zo kunnen spanning en blokkades zich hebben vastgezet in je lichaam, of er is een vorm van verslaving.
Jouw lichaam heeft de ingrijpende gebeurtenis nog niet verwerkt. Je zou ook kunnen zeggen dat de wond nog niet genezen is, of dat het trauma nog niet geheeld is en dat je nu last hebt van de traumasymptomen. Wil je meer uitleg over trauma en over wat er in je lichaam gebeurt bij een traumatische gebeurtenis, dan kun je daarvoor terecht bij mijn artikel Wat is een trauma?
Bij het verwerken van een trauma is een coachgesprek alleen vaak onvoldoende en een meer lichaamsgerichte aanpak kan je verder helpen.

Ik werk met het traumamodel van de drie delen (gezond, trauma en overleving) ontwikkeld door Prof. Dr. Franz Ruppert en de daar uit voortgekomen individuele traumaopstellingen van het verlangen en dit vul ik aan met lichaamsgerichte traumatherapieoefeningen gebaseerd op het werk van Peter A. Levine en Maggie Kline (Somatic Experiencing®).
Met als doel de balans in je lichaam te herstellen, zodat je meer ruimte gaat ervaren en je weer kunt openstaan voor verbinding en nieuwe mogelijkheden.

Wat is een Individuele Traumaopstelling van het Verlangen?

Bij individuele traumaopstellingen van het verlangen (een interactieve zelf-resonantie-methode) formuleer je voor jezelf een verlangen en mag je daarna de woorden van jouw verlangen één voor één in de ruimte opstellen. Elk woord vertegenwoordigt een gebeurtenis, ervaring; waarvan je soms niet eens meer wist dat je deze hebt gehad, of een persoon. Een woord uit je verlangen is als een ijsberg: je bent je bewust van de betekenis van het woord aan de oppervlakte en onder het water liggen jouw bewust maar ook onbewust opgeslagen gebeurtenissen en ervaringen die met dit woord te maken hebben. Door een woord op te stellen wordt je een spiegel voorgehouden, waarin je jouw gevoelens kunt herkennen, gaan erkennen en omarmen.

Wat er zo bijzonder aan het opstellen van jouw verlangen is, dat je zelf bepaalt welk verlangen je wilt opstellen, zo toont zich altijd precies datgene in de spiegel waar je op dat moment aan toe bent en dus ook wat je op dat moment aankunt. Dit maakt dat je met deze methode jouw trauma stapje voor stapje kunt gaan verwerken en je jouw wond kunt gaan genezen.

Schermafbeelding 2015-02-19 om 10.33.29Jouw verlangen is de wens of de vraag die je na aan het hart ligt. Schermafbeelding 2015-02-19 om 10.33.44

Praktische informatie:

De frequentie, de locatie en de duur van het aantal sessies wordt in overleg met jou bepaald.

Wil je meer weten, neem dan gerust contact met mij op, of als je eens kennis wil maken en wil bespreken, wat ik voor je kan doen.